Jugo 45, Jugo 55…

Zima prođe, a planovi nisu realizovani. Barem ne u potpunosti… kako to obično bude, kada se nešto planira treba pomnožiti sa brojem π. Nije to ništa što treba da utiče na prave tvrdoglave ljude, što ja, izgleda, jesam.

Da probam kontra redom. Za vikend je bio novi Bud3 Navak trackday koji sam odlučio da vozim sa Jugom 45 (crveni 1320cc). Objasniću dalje u tekstu zašto. 🙂 Impresije – za auto koji je daily tj. svakodnevno vozilo dobio sam očekivano. Mali hiljadutrista sa 125ks na radilici je vrhunski radio, ali prenos je predugačak (fabrički 17/64, vMax 205km/h) naročito za stazu. A kako tako mali motor svu snagu ostvaruje u visokim obrtajima, bilo je prilično drugačije voziti u odnosu na sivog Juga. Takođe prednji trap je nešto mekši a zadnji opet nešto viši nego što treba (naročito kada se povadi enterijer). Najbolje vreme kruga je bilo 1.42:5xx i to je svega oko 3sec sporije od najboljeg vremena sivog Juga. Kako je to izgledalo može se videti na snimku dole.

U planu je svakako ugraditi kraći prenos (13/53, vMax 195km/h), jer će auto generalno biti upotrebljiviji za svakodnevnu vožnju i šper diferencijal. Trenutno nije baš interesantno kada do 4000rpm moram da “čekam” da se rad motora sastavi, ali takvu konfiguraciju sam izabrao, sam sam “kriv”. 🙂 Inače, update-ovana specifikacija se može pročitati na Jugo 1320 stranici.

E sada, šta je sa sivim Jugom? Pa provukao sam par put kroz tekst a i pričam već dve godine kako treba da odradim “ono što fali” na motoru i konačno iskoristim potencijal 1600cc motora. To u principu podrazumeva prelazak na električno ubrizgavanje i drugačije koncipiranu glavu motora. Skontao sam kroz neki period šta je tu optimalno izabrati od delova i finansijski i funkcionalno, pa evo ukratko tog spiska:

  • Throttle body-ji Suzuki GSXR 4x46mm + pripadajuće trubice i Pipercross filter
  • Ventili 40/35 sa stablom 7mm + ekscentrične vođice
  • CatCams oprugice ventila
  • CatCams bregasta 310 stepeni, 12.05mm lift (5.50mm u GMT)
  • Kovane klipnjače
  • ECUMaster EMU kontrolna jedinica

Poenta priče je povećati kompresioni odnos, olakšati malo donji deo motora, napraviti novu glavu sa pravim komponentama i elektronsko ubrizgavanje kako bi se ispeglala snaga kroz ceo dijapazon obrtaja. Neka očekivana i ciljana snaga je 160+ks na radilici tj. 100ks po litri zapremine. Očekivano je da se kompletan karakter auta promeni i bude mnogo brži nego pre. Sve ovo je povereno Bobosport radionici uz moju asistenciju koliko je to moguće. Želja je da se sve to skocka do Avgusta, kako bih mogao opet voziti sivog Juga na Nurburgring, ali… trnovit je to put.

Nešto lepih delova za kraj i do sledećeg update-a.

2 Responses to Jugo 45, Jugo 55…

  1. patekljan92 says:

    Jedno pitanjce, posto sam u planu da sredjujem jednog yuga. Gde si kupio cat cams bregastu? Jel ima negde da se prodaju u SRB, ili si preko nekog prijatelja narucio iz inostrastva. Pozdrav,i hvala unapred na odgovoru!!!

Leave a Reply

%d bloggers like this: